En aquest apartat podeu veure diverses exposicions virtuals elaborades per l’Arxiu Municipal que us acostaran als seus fons documentals i a aspectes relacionats amb la història i el patrimoni cultural del municipi.

El tren de Sant Feliu a Girona. Recurs interactiu pedagògic

Aquest recurs interactiu proposa que sigueu els protagonistes de la construcció de la línia de ferrocarril que va enllaçar Sant Feliu de Guíxols amb Girona entre 1892 i 1969. Haureu de cercar els recursos necessaris per a construir el traçat i les estacions, adquirir les locomotores... Seguidament, podreu conduir la locomotora durant el viatge inaugural. Es tracta d'un recurs desenvolupat per aprendre, tot divertint-se, sobre aquesta singular línia de tren que tant va transformar el paisatge, les relacions humanes i l'economia del nostre territori. 

Recurs interactiu realitzat des del Museu d'Història de la Ciutat, en el marc dels Tallers d'Història 2017-2018 organitzats per l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

El tren de Sant Feliu a Girona

El 30 de juny de 1892 s'inicià el servei regular de la línia de tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Avui, 125 anys després, l'Arxiu Municipal presentem una exposició virtual de documents i imatges per retre el nostre petit homenatge al ferrocarril de Sant Feliu i als homes i dones que varen fer possible aquell gran tren. 

La indústria surotapera al tombant del s. XX

Aquest interactiu pretén mostrar una foto fixa de les empreses surotaperes més representatives que van existir a Sant Feliu de Guíxols entre els anys 80 del segle XIX i els primers decennis del segle XX. Podeu accedir a la informacio clicant damunt del plànol de la ciutat o en format de llista.

Recurs interactiu de l'exposició organitzada pel Museu d'Història de la Ciutat, amb l'assessorament de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Passejades per Sant Feliu. Espais per a la memòria

Aquest interactiu permet fer un recorregut virtual per diversos racons de Sant Feliu de Guíxols vinculats al seu passat. Malgrat que molts dels elements d'aquesta guia ja han desaparegut o no en queda pràcticament rastre, a través d'aquesta exposició podrem comprendre com s'ha anat forjant la identitat d'aquesta antiga vila de burgesos, tapers i navegants, nascuda a l'edat mitjana a redòs d'un monestir.

Tricentenari de la Guerra de Successió

Veure l´'exposició
Aquesta exposició virtual presenta una selecció de documents i altres testimonis de la Guerra de Sucessió a Sant Feliu de Guíxols que ens situen en les vicissituds ocorregudes a la vila com a conseqüència d'aquell conflicte dinàstic d'abast europeu. L'exposició té el seu origen en una mostra col·lectiva de documentació del període de 1714 organitzada pel Grup d'Arxivers del Baix Empordà. Podeu consultar-la clicant aquí

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15,30 h 

 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits