El llegat de les emprenedores

Edició de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb motiu del Dia Internacional de les Dones de 2017 mitjançant el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD), conjuntament amb l’Arxiu Municipal, Els Amics del Museu i la web Sóc Sant Feliu de Guíxols 

Aquest llibret proposa resseguir la vida de 6 dones ganxones a partir de 6 llocs de Sant Feliu que, en un moment o altre, han estat vinculats amb cadascuna d’elles. Hem volgut presentar persones amb noms i cognoms, protagonistes d’històries singulars, plenes d’esforç i implicació. Tenen en comú el fet de ser dones i que sovint van esdevenir autèntiques pioneres. Aquestes dones han estat escollides entre les 15 que formen l'itinerari “El llegat de les emprenedores” publicat a la pàgina web Sóc Sant Feliu de Guíxols

L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1960-1990

Suquet, M. Àngels; Auladell, Josep; Colomer-Ribot, Xavier; Hereu, Alfons; Jiménez, Àngel; Korff, Christel; Vicens, Josep M.; Vicente, Joan.

Editorial Efadós. El Papiol, 2017. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 824 p.

Aquest llibre recull imatges de Sant Feliu de Guíxols dels anys seixanta, setanta i vuitanta, tres de les dècades més dinàmiques i fascinants de la ciutat reflectides en fotografies i, també, en cartells i etiquetes. Publicat inicialment en fascicles de periodicitat setmanal durant un any. Complementa un primer volum d'imatges, titulat L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1880-1965.

 

L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1880-1965

Fernández, Carme.

Editorial Efadós. El Papiol, 2006. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 678 p.
Memòria i història gràfica de Sant Feliu de Guíxols amb fotografies inèdites compreses entre els anys 1880-1965 en què es tracta de la Casa de la Vila, la confraria de pescadors, Estudis Nous, les trombes d’aigua, la Festa de la Verge del Bon Viatge… Publicat inicialment en fascicles de periodicitat setmanal durant un any. Hi ha publicat un segon volum, que complementa aquest primer, titulat L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1960-1990.

 

Sant Feliu de Guíxols desaparegut

Suquet, M. Àngels; Auladell, Marc; Auladell, Josep.

Editorial Efadós. El Papiol, 2015. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 184 p.

Aquest llibre mostra més d'un centenar de fotografies d'un Sant Feliu de Guíxols que ja no podem veure. Són com petites finestres al passat que ens permeten contemplar retalls d'indrets i d'elements característics del municipi que han experimentat nombrosos canvis o que han deixat d'existir. Un recull visual d'un Sant Feliu diferent del que coneixem i vivim actualment que despertarà el record dels lectors i els descobrirà paisatges i escenes inèdits.

Guerra a Sant Feliu de Guíxols i a la Vall d'Aro de l'època moderna

Reynés López, Jordi.

Edició de l'autor, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal i la Diputació de Girona, 2013

Treball guanyador el 2006 de la IV Beca de recerca Lluís Esteva Cruañas, atorgada per l'Ajuntament de Sant Feliu a través de l'Arxiu Municipal. Anàlisi de les dificultats i els reptes que hagueren d'afrontar els guixolencs arran de les guerres que enfrontaren les monarquies absolutistes de Castella i França que assolaren l'Empordà durant la segona meitat del segle XVII i el primer terç del segle XVIII.

 

 

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h 

Dimarts, també de 16 a 18'30 h

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits