Juli Garreta i el drac Dalmaci

Suquet, M. Àngels; Almar, Josep (textos).; Fàbregas, Adriana (il·lustracions)

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 32 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics, 11)

Aquesta narració ha nascut d’un conte preexistent del Ratpenat de Mascanada, el protagonista del qual és el drac Dalmaci, que viu a la Petita Vall de les Comes. La nostra història explica com el drac es troba amb Juli Garreta mentre cerca inspiració per compondre una sardana que ha d’estrenar l’any 1912 per la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols. El drac li demana ajuda per trobar una princesa i un Sant Jordi que vulguin capgirar la llegenda tradicional i ser protagonistes d’una autèntica història de pau i amor, lliure d’estereotips de gènere.

Els tres desitjos de Rafael Patxot

Escoltar les cançons
Versió cantada:  1. Jo sóc en Xot / 2. Un núvol / 3. Planetes i estrelles / 4. El mussol / 5. Cançó de guerra / 6. El cargol  /   7. La senyera / 8. La porta / 9. Els fesolets / 10. La carta / 11. L'arbre sagrat / 12. Les formiguetes / 13. Cloenda
Versió instrumental (per cantar): 14. Jo sóc en Xot / 15. Un núvol / 16. Planetes i estrelles / 17. El mussol / 18. El cargol / 19. La senyera / 20. La porta / 21. Els fesolets / 22. La carta / 23. L'arbre sagrat / 24. Les formiguetes / 25. Cloenda

González, Luis (compositor i lletra de les cançons); Suquet, M. Àngels (història i dramatització); Fàbregas, Adriana (il·lustracions personatges i entorns); Codina, Coaner (il·lustració el mussol Xot)

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 58 p. i un CD de música (El Trinquet. Quaderns didàctics. Contes per cantar, 10)

Aquesta història es basa en fets, personatges, documents i objectes reals sobre la vida de Rafael Patxot. Guiats pel mussol Xot, es reflexiona sobre la importància de l'amistat, la Guerra Civil i la repercussió sobre la vida de les persones, especialment l'exili. El conte s'ha concebut per a ser representat de manera dramatitzada com un petit musical. Les cançons han estat enregistrades pels alumnes de 3 a 12 anys de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.

En Xot, les ales de la memòria

Suquet, M. Àngels (textos).; Fàbregas, Adriana (il·lustracions personatges i entorns); Codina, Coaner (il·lustració el mussol Xot)

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2018, 30 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics, 7)

En Xot és un petit mussol que volia saber perquè tenia ales... cercant la resposta arribà a conèixer un personatge que el fascinà. Amb ell va aprendre que tots els ocells tenen ales, però que també es pot volar amb la memòria i la imaginació. Aquest recurs serveix per conèixer aspectes de la infantesa del guixolenc Rafael Patxot, utilitzant-lo com a pretext per explicar la importància d’escriure les memòries i de la comunicació entre les diferents generacions per transmetre els records i les experiències.

Xica, la gosseta agosarada del revisor Rabell

Rourich, Rosa M.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2018, 30 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics, 6)

La Xica era una gosseta tota negra com el carbó. El seu amo era en Tomàs Rabell, que feia de revisor en el tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Ella veia que en Tomàs cada dia sortia de casa per anar a treballar, però era tan petita que no sabia què feia ni on anava. Com que era un autèntic belluguet, un bon dia va decidir que el seguiria i així ho va fer! Es va trobar tota sola al carrer i va anar a parar a la panxa d’un monstre terrible que devia tenir molta gana perquè era ben ple de gent...

Guíxols sobre rodes. Carretera i via

Suquet, M. Àngels

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2018, 28 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics, 5)

El tema d’aquest quadern és la Companyia del Ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona i s’ha elaborat amb motiu dels 125 anys de la inauguració de la línia. Consta d’un text sintètic que s’acompanya de recursos visuals com fotografies, plànols, mapes, etc., així com d'una petita guia dels llocs on actualment hi ha patrimoni de l’antiga companyia. A banda, hi ha els enllaços a diferents propostes didàctiques amb exercicis elaborats a partir de documents i textos. Hi ha propostes de plàstica i ciències socials o llengua per a Educació Infantil, per a Cicle Inicial i Mitjà de Primària, per a Cicle Superior de Primària, per a 1r i 2n d’ESO, i per a 3r i 4t d’ESO i Batxillerat.

  • 1
  • 2

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h. 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits