L'Arjau. Núm. 80 (juny 2018) - El Sant Josep fa 125 anys

No és fàcil que una institució tingui una vida de 125 anys, havent superat dificultats de tot tipus. El Col·legi Sant Josep, conegut popularment com els Hermanos, no només ho ha fet, sinó que encara el futur amb una pila de canvis amb què mira endavant amb seguretat i un somriure. Aquest centre educatiu va néixer el 1891 gràcies a una iniciativa privada de la indiana d’arrels guixolenques Dominga Juera Patxot, una figura que, a diferència d’altres benefactors de la seva època, avui dia és absolutament desconeguda. 

+ INFO

L'Arjau. Núm. 79 (desembre 2017) - A tota màquina. 125 anys del tren

El 30 de juny de 2017 va fer 125 anys de la inauguració de la línia del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Fou un element de progrés i d’identitat fins al darrer dia, i per això ha estat, és i serà sovint recordat. Al llarg del temps se n'ha recuperat el llegat i la història i avui dia podem resseguir-ne la traça per mitjà de la Via Verda. L’Arjau se suma als actes d'aquest aniversari i obre noves vies interpretatives: com modelà el paisatge, com interaccionà amb el territori i amb la seva gent, com el seu ús s’adequà a les circumstàncies i, finalment, com es relacionà amb l’art.

+ INFO

L'Arjau. Núm. 78 (juny 2017) - 50 anys enllaçats!

Aquest any 2017 l’agermanament de Sant Feliu de Guíxols amb Bourg-de-Péage, Mindelheim i Verbania compleix 50 anys. L’Arjau es vol sumar a aquesta celebració i, amb l’objectiu de promoure intercanvis entre els municipis agermanats, es proposa explicar als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols en què consisteixen els agermanaments i tot el ventall de possibilitats que els ofereixen. Però, per altra banda, també s’adreça a tots els amics i amigues de les ciutats agermanades per contribuir a què coneguin Sant Feliu de Guíxols i animar-los a visitar la nostra ciutat. 

+ INFO

L'Arjau. Núm. 76. 150 anys del Cor de Maria (juny 2016)

L'Escola Cor de Maria ha complert 150 anys a la nostra ciutat. Aquesta celebració ha estat l’excusa per revisar la història del centre educatiu i veure l’esforç que s’ha realitzat al llarg del temps per renovar el projecte i donar-li continuïtat. Aquest treball actualment es continua realitzant amb intensitat i vocació, com bé s’explica en els escrits que formen part d’aquesta revista.

+ INFO

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15,30 h 

 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits