L'Arjau. Núm. 79 (desembre 2017) - A tota màquina. 125 anys del tren

El 30 de juny de 2017 va fer 125 anys de la inauguració de la línia del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Fou un element de progrés i d’identitat fins al darrer dia, i per això ha estat, és i serà sovint recordat. Al llarg del temps se n'ha recuperat el llegat i la història i avui dia podem resseguir-ne la traça per mitjà de la Via Verda. L’Arjau se suma als actes d'aquest aniversari i obre noves vies interpretatives: com modelà el paisatge, com interaccionà amb el territori i amb la seva gent, com el seu ús s’adequà a les circumstàncies i, finalment, com es relacionà amb l’art.

+ INFO

L'Arjau. Núm. 78 (juny 2017) - 50 anys enllaçats!

Aquest any 2017 l’agermanament de Sant Feliu de Guíxols amb Bourg-de-Péage, Mindelheim i Verbania compleix 50 anys. L’Arjau es vol sumar a aquesta celebració i, amb l’objectiu de promoure intercanvis entre els municipis agermanats, es proposa explicar als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols en què consisteixen els agermanaments i tot el ventall de possibilitats que els ofereixen. Però, per altra banda, també s’adreça a tots els amics i amigues de les ciutats agermanades per contribuir a què coneguin Sant Feliu de Guíxols i animar-los a visitar la nostra ciutat. 

+ INFO

L'Arjau. Núm. 76. 150 anys del Cor de Maria (juny 2016)

L'Escola Cor de Maria ha complert 150 anys a la nostra ciutat. Aquesta celebració ha estat l’excusa per revisar la història del centre educatiu i veure l’esforç que s’ha realitzat al llarg del temps per renovar el projecte i donar-li continuïtat. Aquest treball actualment es continua realitzant amb intensitat i vocació, com bé s’explica en els escrits que formen part d’aquesta revista.

+ INFO

L'Arjau. Núm. 75. Lluís Esteva, mestre, historiador i arqueòleg (desembre 2015)

Aquest L’Arjau està dedicat a Lluís Esteva i Cruañas, un guixolenc que ha fet que aquesta ciutat sigui coneguda més enllà del mateix municipi. Mestre de formació i historiador autodidacte, investigà i rastrejà minuciosament fons documentals i restes arqueològiques de Sant Feliu de Guíxols, les Gavarres i tot l’Empordà. Els resultats de les seves recerques els plasmà en 225 escrits d’àmbit local i 23 de les comarques de Girona que publicà de manera constant des de l’any 1951. En aquesta ocasió volem presentar i agrair públicament la donació del seu fons documental a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols per part dels seus fills Elena i Francesc.

+ INFO

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h 

Dimarts, també de 16 a 18'30 h

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits