L'Arjau. Núm. 69. L'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica compleix 50 anys (desembre 2013)

Enguany l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols compleix 50 anys. Amb motiu de la nevada de desembre de 1962 un grup d’afeccionats a la fotografia va decidir fer un concurs per retratar la ciutat coberta amb aquell fred llençol blanc. Aquesta iniciativa va ser el primer pas per organitzar-se com a grup, una idea que es forjava des de feia temps. El 17 d’abril de 1963, es va constituir l’Agrupació Fotogràfica de Sant Feliu de Guíxols, amb la voluntat de proporcionar als seus associats coneixement de la fotografia i del cinema amateur com a art per mitjà d’exposicions, conferències, projeccions, debats i excursions.

Els anys 60 van ser de gran efervescència, però el desig de renovació que ens envaí amb la transició democràtica va qüestionar moltes iniciatives nascudes durant el franquisme. Per refer-se, l’AFIC va recuperar el seu vessant més popular i es consolidà com a cronista gràfica de la ciutat. També es va fer visible més enllà de Sant Feliu i va tenir una participació activa en l’organització d’entitats com l’Associació Gironina d’Entitats Fotogràfiques i la Federació Catalana de Fotografia. Els 90 van ser definitius. El 1992 començà a impartir cursos de fotografia al Casal de Tueda i aconseguí així atreure nous afeccionats. A banda, l’Agrupació col·laborà amb l’Ajuntament realitzant campanyes fotogràfiques arreu de la ciutat. L’any 1993, amb motiu del llibre Imatges per a la història, es van retratar els espais més emblemàtics per contrastar-los amb imatges antigues. El 1998 una lliga fotogràfica va fer la crònica de la vida de Sant Feliu durant tot un any.

Durant aquests anys l’AFIC ha crescut i ha evolucionat, també ha passat moments delicats. No obstant, mig segle d’història es construeix només a partir de la tenacitat d’un gran nombre de persones. L’Agrupació ha sabut renovar-se i engrescar un bon grapat de ganxons de diverses generacions, volem felicitar-la i desitjar-li un càlid “per molts anys!”.

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47                                             
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h.                        

Per a la consulta presencial contacteu amb 
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

 

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits

guixols log 2

 

Amb el suport de:

logo diputacio