Fons Família Forest

Pescadors i traginers.

Data.- 1592/ 1890.
Tipus de documentació.- Textual.
Volum.- 0,1 m.l. (57 unitats documentals textuals, de les quals quatre són en suport pergamí i la resta en paper). 

Segons notícies del mateix fons, la línia troncal de la família Forest resideix, almenys des del segle XVIII, en una casa situada al raval del Monestir o de la Riera. El membre d’aquesta nissaga documentat de més antic és Francesc Forest, pescador, esmentat el 1659. De fet, les diverses generacions dels Forest es dedicaran als oficis de traginer o de pescador. Entre el període de 1814-1815 figura documentada una Maria Forest, filla de Nicolau Forest i de Maria. El darrer membre de la família de qui tenim constància és Joan Rexach Forest, que probablement era fill de la Maria Forest acabada d’esmentar. En aquells moments, la família havia ascendit socialment i econòmicament, abandonant els oficis tradicionals de pescadors i traginers.

Joan Rexach Forest contragué matrimoni amb Antonia Cabrera Rodríguez, natural de Cuba. El matrimoni tingué cinc fills, entre ells Rosa Rexach Cabrera, esposada amb Josep Calsada Gruart, també de Sant Feliu de Guíxolsi i de professió pilot de navegació. Joan Rexach Forest, el darrer membre de la família en portar el cognom Forest, va morir el 1885.

 En part de la documentació del fons, alguns dels membres de la família s’anomenen amb una forma més extensa del cognom patern, i apareixen com a Forest Cirera o Forest Cirera de la Palanca.

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h. 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits