Fons Joan Torrent Fàbregas

Estudiós de l’obra de Jacint Verdaguer i investigador local.

Dates.- 1849 / 2007 (documentació agregada al fons per Joan Torrent Fàbregas entre 1927 i 1994. Conté un volum imprès incorporat el 2007, després de la seva defunció). 
Tipus de documentació.- Textual i impresa (biblioteca).
Volum.- 0,75 m.l., dels quals 0,45 corresponen a documentació textual (39 unitats documentals) i 0,30 consisteixen en llibres i publicacions (60 unitats).

Joan Torrent Fàbregas (1901 - 1996). Nascut a l’Havana, a l’illa de Cuba, però d’ascendència guixolenca, la seva família es traslladà a Sant Feliu quan tenia dos anys. Després d’estudiar comerç i comptabilitat, tornà a Cuba als disset anys amb la intenció de seguir el negoci familiar, la qual cosa no li fou possible. De nou a Sant Feliu, cursà estudis al seminari per fer carrera eclesiàstica, però els abandonà al cap d’uns anys. Treballà fins a la seva jubilació en diverses activitats administratives, primer a Girona i després a Barcelona (treballà a la casa de pneumàtics Pirelli), tot compaginant la seva activitat professional amb el conreu de les lletres. Estudiós de l’obra i la personalitat de Jacint Verdaguer, Joan Torrent col·laborà amb Josep M. Casacuberta en la publicació de l’epistolari del poeta de Folgueroles. Torrent també és autor de nombrosos treballs sobre la història de Sant Feliu de Guíxols des de múltiples vessants, apareguts al setmanari local Àncora i en altres publicacions. La seva contribució al coneixement del passat de Sant Feliu es plasmà en l’edició o divulgació d’obres d’autors anteriors que havien abordat episodis de la història guixolenca: Eduardo González Hurtebise, Roig i Jalpí, Narcís Marcillach i un llarg etcètera. Pel que fa a la seva obra sobre Sant Feliu, Joan Torrent centrà bona part de les seves recerques en el coneixement de la ciutat en el transcurs del segle XIX.

L’any 1992, amb motiu del seu norantè aniversari, Joan Torrent Fàbregas va rebre un homenatge de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols en reconeixement a la seva trajectòria intel·lectual.

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47                                             
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h.                        

Per a la consulta presencial contacteu amb 
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

 

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits

guixols log 2

 

Amb el suport de:

logo diputacio