Enigmes ganxons

arxiu guixols enigmes ganxons guia 1Informació completa del projecte a la web Enigmes Ganxons

El projecte “Enigmes ganxons” és una iniciativa del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball Guíxols – Vall d’Aro (PFI-PTT Guíxols-Vall d’Aro) per tal d’acostar el passat històric de Sant Feliu de Guíxols a l’alumnat de la ciutat mitjançant una gimcana pels edificis i indrets més significatius del seu passat. La realització s’ha fet durant el curs 2018-2019 en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols (AMSFG), tot tenint com a referència els recursos de "De bat a bat. Sant Feliu barri a barri” dels Tallers d’Història (Servei Pedagògic de l’AMSFG).

Els alumnes del PFI-PTT han fet la identificació i tria dels elements històrics que consideraven més característics de cadascun dels barris guixolencs i els han situat en un plànol de la ciutat. A continuació n’han cercat informació i han visitat l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols per contrastar les dades recollides amb la documentació i la bibliografia que es conserva en aquest centre. A partir de les visites a l’Arxiu, els alumnes del PFI-PTT Guíxols-Vall d’Aro han polit la informació i han preparat les 32 preguntes o enigmes a resoldre. El resultat s’ha editat en format de mapa, amb la localització dels diversos edificis, la proposta de recorregut per anar-los visitant i les preguntes o enigmes a resoldre.

arxiu guixols enigmes trinquet

Els nois i noies del PFI-PTT han presentat aquest mapa als diversos centres educatius de Sant Feliu de Guíxols i a les dues residències de gent gran. Aproximadament un miler d’alumnes han participat en l’activitat proposada, recorrent els carrers de la ciutat a la recerca dels edificis i intentant trobar la resposta correcta a cadascun dels enigmes plantejats. Des del PFI-PTT també s’ha elaborat una proposta de menú degustació inspirat en plats típics que hi ha hagut a Sant Feliu de Guíxols al llarg de la història.

En paral·lel, l’Arxiu Municipal ha editat una petita guia amb informació sobre cadascun dels elements de la gimcana que figuren al mapa. Es tracta d’una eina que ajudarà als docents a ampliar els continguts dels edificis o indrets singulars del patrimoni històric guixolenc seleccionats pels alumnes del PTT-PFI. En aquesta guia hi trobareu per a cadascun d’ells un resum de la seva història, una imatge anterior al seu aspecte actual i un document de l’Arxiu Municipal que hi fa referència i ens en proporciona informació.

 

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47                                             
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h.                        

Per a la consulta presencial contacteu amb 
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

 

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits

guixols log 2

 

Amb el suport de:

logo diputacio