Petita història de Rafael Patxot i Jubert

Suquet, M. Àngels (text); Bayés, Pilarín (il·lustracions)

Editorial Mediterrània. Barcelona, 2018. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans, 18 pàgines.

Conte adreçat a explicar als més petits la vida i la trajectòria del mecenes i científic Rafael Patxot i Jubert, nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1872. Patxot mostrà una vocació inicial per l'astronomia i la meteorologia. Posteriorment desplegà una intensa activitat filantròpica i humanista de foment i protecció de la cultura catalana, que el va convertir en un dels mecenes més importants que ha tingut Catalunya. El llibre recull els diversos escenaris de la seva vida: el Sant Feliu natal i l’entorn familiar, l’etapa de Barcelona i, finalment, el seu exili forçós a Suïssa, arran de la Guerra Civil espanyola, on va morir el 1964. En el conte hi podem reconèixer perfectament, amb el traç expressiu i alhora personalíssim de Pilarín Bayés, escenaris típicament guixolencs vinculats a la vida de Rafael Patxot i dels seus avantpassats, com la platja, l’observatori i la casa Patxot, el Casino dels Nois o el conjunt arquitectònic del monestir. 

El llegat de les emprenedores

Descarregar la publicació

Edició de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb motiu del Dia Internacional de les Dones de 2017 mitjançant el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD), conjuntament amb l’Arxiu Municipal, Els Amics del Museu i la web Sóc Sant Feliu de Guíxols 

Aquest llibret proposa resseguir la vida de 6 dones ganxones a partir de 6 llocs de Sant Feliu que, en un moment o altre, han estat vinculats amb cadascuna d’elles. Hem volgut presentar persones amb noms i cognoms, protagonistes d’històries singulars, plenes d’esforç i implicació. Tenen en comú el fet de ser dones i que sovint van esdevenir autèntiques pioneres. Aquestes dones han estat escollides entre les 15 que formen l'itinerari “El llegat de les emprenedores” publicat a la pàgina web Sóc Sant Feliu de Guíxols

Ruta literària dels miradors. Reconeixement a oficis tradicionalment femenins

Descarregar la publicació

Edició realitzada l'any 2013 per l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones - SIAD, amb el suport de les àrees de Turisme, Premsa, Arxiu Municipal i Biblioteca Octavi Viader).

Aquest llibret té el seu origen en la Ruta dels Miradors impulsada per l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través del SIAD (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones) i amb el suport de les àrees de Turisme, Premsa i Arxiu Municipal. La Ruta Literària que aquí es presenta acompanya cada Mirador, cada vista i cada paisatge amb la serenitat que donen els diferents textos oportunament seleccionats per la Biblioteca Octavi Viader de la ciutat, sempre en atenció a l’ofici femení que dóna nom a cadascun del Miradors i amb els quals es reconeix col·lectivament el treball de moltes dones guixolenques en el passat.

L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1960-1990

Suquet, M. Àngels; Auladell, Josep; Colomer-Ribot, Xavier; Hereu, Alfons; Jiménez, Àngel; Korff, Christel; Vicens, Josep M.; Vicente, Joan.

Editorial Efadós. El Papiol, 2017. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 824 p.

Aquest llibre recull imatges de Sant Feliu de Guíxols dels anys seixanta, setanta i vuitanta, tres de les dècades més dinàmiques i fascinants de la ciutat reflectides en fotografies i, també, en cartells i etiquetes. Publicat inicialment en fascicles de periodicitat setmanal durant un any. Complementa un primer volum d'imatges, titulat L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1880-1965.

 

L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1880-1965

Fernández, Carme.

Editorial Efadós. El Papiol, 2006. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 678 p.
Memòria i història gràfica de Sant Feliu de Guíxols amb fotografies inèdites compreses entre els anys 1880-1965 en què es tracta de la Casa de la Vila, la confraria de pescadors, Estudis Nous, les trombes d’aigua, la Festa de la Verge del Bon Viatge… Publicat inicialment en fascicles de periodicitat setmanal durant un any. Hi ha publicat un segon volum, que complementa aquest primer, titulat L'Abans. Sant Feliu de Guíxols. Recull Gràfic 1960-1990.

 

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47

Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h.
Per a la consulta presencial cal reservar cita prèvia
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

 

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits