Sant Fèlix, l'aventurer feliç

Descarregar el conte 
Llegir el conte en línia

Homs, Jordi (textos); Auladell, Laura (il·lustracions)

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2021, 30 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics, 12)

Aquest conte es proposa explicar la història de sant Fèlix o sant Feliu, patró de la nostra ciutat, des d’un vessant humà i proper, sense les crues descripcions que, per tradició, es fan de les tortures que van patir els màrtirs. En definitiva és un conte perquè els infants coneguin la vida i fets de Fèlix i dels seus amics.

A ritme de sardana. Auca de la sardana

Descarregar l'auca (versió en color)   /   Descarregar l'auca (versió per acolorir)
Llegir l'auca (versió en color)  /  Llegir l'auca (versió per acolorir)

Calzada i Olivella, Maria (textos); Auladell i Guebara, Laura (il·lustracions)

Us presentem una manera fácil, àgil i divertida de conèixer les principals característiques d’aquesta dansa popular catalana. Enfocada per a Cicle Mitjà de Primària, en realitat es tracta d’un material per a tots els públics i edats.

A ritme de sardana. Orientacions per la docència. Cicle Superior de Primària i ESO (1r i 2n)

Descarregar el quadern (volum 1)   /   Descarregar el quadern (volum 2)
Llegir el quadern en línia (volum 1) / Llegir el quadern en línia (volum 2)

Calzada i Olivella, Maria

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2021, 2 volums (76 i 90 p.) (El Trinquet. Quaderns didàctics)

El material que teniu a continuació, ha estat creat en motiu del nomenament de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020. Es presenta en dos dossiers, talment com si d’una sardana es tractés. Començant pels passos curts, el primer tracta el fet sardanístic de manera més genérica, però tenint com a nucli la ciutat de Sant Feliu. El segon volum, els passos llargs, té relació directa amb el món sardanístic de Sant Feliu de Guíxols i la seva condició de Capital de la Sardana entre 2021-2022. Ambdós són un seguit de propostes didàctiques que, partint del nucli temàtic del fet sardanístic i tot el que comporta i seguint un argument narratiu, volen ser una eina a disposició de la comunitat educativa de Sant Feliu, perquè n’és el nucli, però totalment extrapolable a totes les persones que se sentin interessades pel coneixement de la sardana.

A ritme de sardana. Orientacions per la docència. Cicle Mitjà de Primària (3r i 4t)

Descarregar el quadern
Llegir el quadern en línia

Calzada i Olivella, Maria

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2021, 32 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics)

El material que teniu a continuació, no hauria estat possible sense la motivació d’haver proclamat Sant Feliu com a Capital de la sardana pel 2020. El quadern conté un seguit de propostes didàctiques, adreçades en principi a l’alumnat de Cicle Mitjà— 3r i 4t curs de Primària—. També volen ser una eina a disposició de la comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols, perquè n’és el nucli, i puguin aplicar-la, o adaptar-la, en grups de Cicle Inicial, segons la dinàmica de la classe. Tanmateix és extrapolable a totes les persones dedicades o no a la docència que se sentin interessades pel coneixement de la sardana i vulguin transmetre-la a la mainada

 

A ritme de sardana. Orientacions per la docència. Cicle Inicial de Primària (2n)

Descarregar el quadern
Llegir el quadern en línia

Suquet i Fontana, M. Àngels

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2021, 25 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics)

La celebració de la Capital de la Sardana a Sant Feliu de Guíxols, que inicialment havia de ser el 2020-2021, ha estat el motiu de la realització dels Tallers d’Història dedicats al coneixement de la sardana i de la seva especial relació amb la ciutat. La següent proposta didáctica s’adreça al Cicle Inicial de Primària, especialment per al 2n curs. A partir de vuit activitats es treballen els àmbits lingüístic, de coneixement del medi, artístic, educació en valors i autonomia i iniciativa personal.

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h. 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits