Juli Garreta i el drac Dalmaci

Suquet, M. Àngels; Almar, Josep (textos).; Fàbregas, Adriana (il·lustracions)

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 32 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics, 11)

Aquesta narració ha nascut d’un conte preexistent del Ratpenat de Mascanada, el protagonista del qual és el drac Dalmaci, que viu a la Petita Vall de les Comes. La nostra història explica com el drac es troba amb Juli Garreta mentre cerca inspiració per compondre una sardana que ha d’estrenar l’any 1912 per la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols. El drac li demana ajuda per trobar una princesa i un Sant Jordi que vulguin capgirar la llegenda tradicional i ser protagonistes d’una autèntica història de pau i amor, lliure d’estereotips de gènere.

Els tres desitjos de Rafael Patxot

Escoltar les cançons
Versió cantada:  1. Jo sóc en Xot / 2. Un núvol / 3. Planetes i estrelles / 4. El mussol / 5. Cançó de guerra / 6. El cargol  /   7. La senyera / 8. La porta / 9. Els fesolets / 10. La carta / 11. L'arbre sagrat / 12. Les formiguetes / 13. Cloenda
Versió instrumental (per cantar): 14. Jo sóc en Xot / 15. Un núvol / 16. Planetes i estrelles / 17. El mussol / 18. El cargol / 19. La senyera / 20. La porta / 21. Els fesolets / 22. La carta / 23. L'arbre sagrat / 24. Les formiguetes / 25. Cloenda

González, Luis (compositor i lletra de les cançons); Suquet, M. Àngels (història i dramatització); Fàbregas, Adriana (il·lustracions personatges i entorns); Codina, Coaner (il·lustració el mussol Xot)

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 58 p. i un CD de música (El Trinquet. Quaderns didàctics. Contes per cantar, 10)

Aquesta història es basa en fets, personatges, documents i objectes reals sobre la vida de Rafael Patxot. Guiats pel mussol Xot, es reflexiona sobre la importància de l'amistat, la Guerra Civil i la repercussió sobre la vida de les persones, especialment l'exili. El conte s'ha concebut per a ser representat de manera dramatitzada com un petit musical. Les cançons han estat enregistrades pels alumnes de 3 a 12 anys de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.

Cosa de tots. Història i Arxiu. Proposta d’unitat didàctica. Cicle Infantil

Descarregar el quadern
Llegir el quadern en línia

Pujol Margalef, Núria

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 10 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics)

L’arxiu i la memòria serveixen com a pretext en aquesta unitat didàctica adreçada als nens i les nenes d’Educació Infantil amb l’objectiu de treballar de manera transversal la comprensió i coneixement progressiu d’un mateix i del seu entorn. En general, els recursos següents parteixen de diferents documents que es poden trobar en un arxiu, a través dels quals es mostra a l’alumnat com es vivia abans a Sant Feliu de Guíxols i com era el seu entorn en comparació amb ara.

Cosa de tots. Història i Arxiu. Proposta didàctica. 2n i 3r de Primària

Descarregar el quadern
Llegir el quadern en línia

Calzada Olivella, Maria

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 16 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics)

El material d’aquest quadern ha estat creat amb motiu de la celebració XVII Congrés d’Arxivística de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols, el qual s’ha dedicat a la difusió dels arxius i del patrimoni documental amb l’objectiu de fer arribar “els arxius al carrer”.

Es tracta d’un seguit de propostes didàctiques que vo­len ser una eina a disposició de la comunitat educativa per treballar el concepte d’història, les etapes històri­ques i les fonts per a la recuperació de la memòria his­tòrica. A la vegada, les propostes tenen com a objectiu la presa de consciència del paper de les persones en la construcció de la història de la comunitat i la impor­tància de la conservació del patrimoni documental com a llegat col·lectiu. El material s’adreça als alumnes de 2n i 3r de Primària

Cosa de tots. Història i Arxiu. Proposta didàctica. 4t, 5è i 6è de Primària

Descarregar el quadern
Llegir el quadern en línia

Calzada Olivella, Maria

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal, 2019, 26 p. (El Trinquet. Quaderns didàctics)

El material d’aquest quadern ha estat creat amb motiu de la celebració XVII Congrés d’Arxivística de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols, el qual s’ha dedicat a la difusió dels arxius i del patrimoni documental amb l’objectiu de fer arribar “els arxius al carrer”.

Es tracta d’un seguit de propostes didàctiques que vo­len ser una eina a disposició de la comunitat educativa per treballar el concepte d’història, les etapes històri­ques i les fonts per a la recuperació de la memòria his­tòrica. A la vegada, les propostes tenen com a objectiu la presa de consciència del paper de les persones en la construcció de la història de la comunitat i la impor­tància de la conservació del patrimoni documental com a llegat col·lectiu. El material s’adreça als alumnes de  4t, 5è i 6è de Primària.

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h. 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits