En aquest apartat podeu veure diverses exposicions virtuals elaborades per l’Arxiu Municipal que us acostaran als seus fons documentals i a aspectes relacionats amb la història i el patrimoni cultural del municipi.

SFGX 1979 - 2019: La transformació de la ciutat

El 3 d’abril de 1979 es van celebrar a l’Estat espanyol les primeres eleccions municipals democràtiques després de la mort del dictador Franco. Aquests quaranta anys d’ajuntaments democràtics han suposat una profunda transformació de Sant Feliu de Guíxols i de la manera de viure dels seus ciutadans. L'exposició mostra, de manera molt visual, quins han estat aquests canvis des de la perspectiva del desenvolupament urbanístic, la dotació d’infraestructures i equipaments per a resoldre les necessitats dels ciutadans, la xarxa associativa i la participació en la vida política municipal.

Versió interactiva de l'exposició que es a poder veure al Parc Central durant els mesos de juny i juliol de 2018 organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols -Arxiu Municipal i Museu d’Història de la Ciutat- en el marc del projecte de difusió Viure en democràcia. Sant Feliu de Guíxols, 1979 - 2019.

Bombardeigs de Sant Feliu de Guíxols durant la Guerra Civil espanyola

Aquesta eina recopila, d’una manera planera però exhaustiva, tota la informació de la qual disposem actualment sobre els bombardejos que va patir Sant Feliu de Guíxols durant la Guerra Civil espanyola. Consta d'un mapa interactiu amb els punts que van rebre l'impacte de les bombes i les dades més rellevants de cadascun d'ells. També s'inclou un dietari dels bombardejos amb les transcripcions dels principals documents dipositats a l’Arxiu Municipal que n'aporten informació (estadístiques oficials, informes Creu Roja, diaris personals, etc). 

El tren de Sant Feliu a Girona. Recurs interactiu pedagògic

Aquest recurs interactiu proposa que sigueu els protagonistes de la construcció de la línia de ferrocarril que va enllaçar Sant Feliu de Guíxols amb Girona entre 1892 i 1969. Haureu de cercar els recursos necessaris per a construir el traçat i les estacions, adquirir les locomotores... Seguidament, podreu conduir la locomotora durant el viatge inaugural. Es tracta d'un recurs desenvolupat per aprendre, tot divertint-se, sobre aquesta singular línia de tren que tant va transformar el paisatge, les relacions humanes i l'economia del nostre territori. 

Recurs interactiu realitzat des del Museu d'Història de la Ciutat, en el marc dels Tallers d'Història 2017-2018 organitzats per l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

El tren de Sant Feliu a Girona

El 30 de juny de 1892 s'inicià el servei regular de la línia de tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Avui, 125 anys després, l'Arxiu Municipal presentem una exposició virtual de documents i imatges per retre el nostre petit homenatge al ferrocarril de Sant Feliu i als homes i dones que varen fer possible aquell gran tren. 

La indústria surotapera al tombant del s. XX

Aquest interactiu pretén mostrar una foto fixa de les empreses surotaperes més representatives que van existir a Sant Feliu de Guíxols entre els anys 80 del segle XIX i els primers decennis del segle XX. Podeu accedir a la informacio clicant damunt del plànol de la ciutat o en format de llista.

Recurs interactiu de l'exposició organitzada pel Museu d'Història de la Ciutat, amb l'assessorament de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47                                             
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h.                        

Per a la consulta presencial contacteu amb 
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

 

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits

guixols log 2

 

Amb el suport de:

logo diputacio