Fons Josep Albertí Corominas

Artista pintor i poeta.

Dates.- 1891 / 1993 (els documents s'agregaren al fons per part de Josep Albertí Corominas durant el període 1938-1993).
Tipus de documentació.- Textual, fotogràfica i publicacions.
Volum.- 1,3 m.l. (155 unitats documentals textuals, aprox. 250 imatges fotogràfiques i 1 volum hemerogràfic digitalitzat). 
Observacions.- Fons digitalitzat en la seva integritat. Contacteu amb l'Arxiu Municipal per a la seva consulta.

Sant Feliu de Guíxols, 1913-1993. Home polifacètic i de rica personalitat, pintor de professió, va cultivar també el cant i la poesia. Va començar a estudiar Belles Arts, activitat que va haver d’interrompre a causa d’una malaltia. Posteriorment va continuar el seu aprenentatge amb el pintor Ponsjoan. Segurament la seva salut va marcar el seu caràcter i també el seu estil, tan personal, de pintura. L’altre gran influència d’Albertí és la relació amb la seva mare, de qui va pintar diversos retrats.

Anàrquic en les seves obres, traçades sovint amb dures línies negres tempestuoses, en la pintura d’Albertí s’hi observa un estil proper a l’expressionisme, barrejat tal vegada amb abstracte i figuratiu. L’activitat artística del pintor arrencà amb força durant la dècada de 1950, època del primer turisme. A partir de l’any 1963, Josep Albertí viatjà una mica per diferents indrets de la península Ibèrica i aprofità per fer quadres nous. Al llarg de la seva trajectòria artística exposà en nombroses sales i galeries d’art i fou mereixedor de diversos premis i distincions. Conforme anà passant el temps, en la mesura en què cada vegada se sentia més identificat amb la pintura que sorgia del pinzell, Albertí realitzà una obra més densa i espiritualment més expressiva.

 

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

Horari: feiners de 9 a 15 h. 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits