II. Música de cambra [46 obres]

Aquest apartat engloba quaranta-sis obres creades per a formacions instrumentals i públics molt variats. Les versions de les sardanes per a piano o grup de cambra constitueixen gairebé la meitat d’aquest conjunt, que completen les obres de tall romàntic en un sol moviment, per a piano sol o per a un instrument solista i piano, i les obres de gran envergadura en forma de sonata, quartet i concert. Incloem en aquest epígraf una obra per a piano anomenada genèricament Composició i la marxa militar per a piano Agadir, totes elles esmentades per Josep Grahit en la seva biografia de Garreta però que no han estat localitzades.

+ INFO

Agadir (sense data)

Marxa per a piano esmentada per Josep Grahit el 1952 a la seva biografia de Garreta, escrita inicialment per a banda militar. Grahit la descriu com a «molt castissa i de gran efecte». Agadir és una ciutat costanera del Marroc, on el 1905 i el 1911 es van produir les anomenades «crisis marroquines» entre França i Alemanya. Vegeu també la versió per a banda.

+ INFO

Composició per a piano a dues mans (abans de gener de 1907)

Obra esmentada el 1952 per Josep Grahit a la seva biografia de Garreta, amb el nom genèric de «Composició per a piano a dues mans». Grahit transcriu una carta del 16 de gener de 1907, dirigida a Garreta i signada per Carles Rahola, Xavier Monsalvatje, pare i fill, Miquel de Palol, Miquel Oliva i Tomàs Sobrequés, en què elogien «quelcom de vostè que no té nom… y mereix tenir-ne». Miquel Oliva, pianista, havia interpretat l’obra per a la colla d’amics.

+ INFO

ARXIU MUNICIPAL

Adreça: Carretera de Girona, 45-47

Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 15 h.
Per a la consulta presencial cal reservar cita prèvia
arxiu@guixols.cat · Tel. 972 32 25 93

 

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits